Onze missie

Het recht op vakantie waarmaken
Iedereen heeft recht op vakantie! Dat is zelfs een basisrecht.
Daarom willen we het recht op vakantie waar maken voor personen en gezinnen in armoede in de meest kwetsbare situaties die anders niet op vakantie kunnen, zelfs niet met de kortingen van vele toeristische aanbieders. Door fondsen in te zamelen en ondersteuning op maat te voorzien, willen we ook díe mensen een zorgeloze vakantie-ervaring aanbieden. 

Onze visie

100% van de donaties gaat naar de doelgroep
100% van alle giften gaat naar een daguitstap of vakantie in Vlaanderen voor mensen in armoede in de meest kwetsbare situaties. Dat is een belofte! We kunnen dat garanderen omdat onze werkingskosten worden gedragen door vaste partners en sponsors.

Vakantiedrempels verlagen voor een zorgeloze uitstap of vakantie
Omdat de doelgroep nog andere vakantiedrempels heeft dan alleen maar de financiële, zorgen we voor extra ondersteuning en begeleiding op maat om die drempels te verlagen. Samen met de vakantieganger wordt gezocht naar geschikte oplossingen voor persoonlijke vakantiedrempels, typisch van sociale, mentale of praktische aard. Dat is natuurlijk altijd maatwerk. Dankzij die persoonlijke aanpak kan een gezin in armoede ondanks alle belemmeringen ook eens zorgeloos en zonder stress erop uit.

We werken met tussenpersonen uit de eerstelijn als toeleiders
Een “Fonzie” of vertrouwensbuddy helpt een vakantie helemaal voorbereiden en boeken. Fonzies zijn eerstelijnswerkers of vrijwilligers van een Rap op Stap-kantoor of van een van de vele sociale organisaties uit het netwerk van Iedereen Verdient Vakantie. Fonzies hebben een vorming gevolgd bij het Fonds en engageren zich belangeloos om samen met kwetsbare gezinnen uit hun directe omgeving een vakantie op maat uit te werken, waarbij hun individuele vakantiedrempels zijn weggewerkt.
Voor de buddywerking en vakanties werken we nauw samen met Iedereen Verdient Vakantie.