Wie is Stefaan

Stefaan Lemey is algemeen directeur van Bellewaerde
in Ieper. Sociaal-maatschappelijk draagt hij met Bellewaerde graag een steentje bij. 

Stefaan Lemey met mascotte

"Iedereen heeft gewoon recht op onvergetelijke vakantiemomenten"

Bellewaerde Park biedt al jaren een sociaal tarief voor mensen in armoede en is trouwe partner van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie.
Wat drijft jullie hiervoor?

Stefaan Lemey, directeur Bellewaerde:

“We willen er als themapark zijn voor iedereen. Dus ook voor diegenen die minder geluk hebben in het leven en minder koopkracht hebben. Het doet deugd dat wij op zo’n eenvoudige manier een kleine bijdrage kunnen leveren voor mensen die het het meest nodig hebben. Er zijn nog zo veel gezinnen en vooral kinderen die hiervoor zelf niet kiezen. En iedereen heeft gewoon recht op onvergetelijke vakantiemomenten.”

 

En toch, ondanks de kortingen van meer dan 600 toeristische aanbieders, is voor velen, ook gezinnen met kinderen, de drempel nog te groot en kunnen zij nog altijd niet op daguitstap, laat staat op vakantie. Zij glippen helaas door de mazen van het net.

Wat kan een bedrijf betekenen voor het solidariteitsfonds ‘Fonds Vakantie Voor Iedereen’?

“Enige financiële solidariteit vanwege diegenen die sterker staan, vind ik niet meer dan gewoon menselijk en normaal. Zeker bedrijven en vennootschappen, zelfs los van onze sector. Dat maakt gewoon deel uit van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Wat is de meerwaarde voor jullie als bedrijf?

“Onze medewerkers waarderen dat. Het feit dat wij als bedrijf extra inspanningen doen en op die manier gezinnen en kinderen in armoede een volwaardige vakantiebeleving bezorgen, heeft een positief effect op de motivatie van onze mensen. Meer zelfs, ons engagement draagt zonder twijfel bij tot hun algemeen welzijn. Zeker de jongere generatie heeft extra oog daarvoor en wil zich heel concreet kunnen identificeren met sociaal-maatschappelijke waarden.”