Giften nu ook mogelijk MET een FISCAAL ATTEST!

nu ook MET een FISCAAL ATTEST*

 • Geen fiscaal attest nodig?
     Doe een gift op BE65 3632 1089 3396 
     op naam van Vakantie Voor Iedereen vzw
 • Wil je graag een FISCAAL ATTEST? 
     Dat is mogelijk vanaf 40 euro op jaarbasis, gelijk in hoeveel keren gestort.
     Doe een gift op BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting*
     Met gestructureerde mededeling:  +++ 623/3838/70034 +++ 
        OF: klik HIER om METEEN een gift te doen

MEER INFO

*Het Fonds Vrienden van Vakantie Voor Iedereen wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

Je gift gaat rechtstreeks naar een daguitstap of vakantie

Giften gaan integraal naar een daguitstap of vakantie in Vlaanderen voor mensen in armoede in zeer kwetsbare situaties. Dat is een belofte! We kunnen dat garanderen omdat onze werkingskosten worden gedragen door vaste partners en sponsors.

Drempels wegnemen

Er zijn veel vragen, veel drempels die mensen in armoede ervan weerhouden om te vertrekken. Hoe geraak ik ter plaatse? Ik heb geen valies, hoe krijg ik mijn bagage mee? Wat met de huisdieren? Gaan de kinderen zich daar niet vervelen? Wat zeg ik aan het onthaal als ik aankom?
Met de ingezamelde giften nemen we ook materiële of zorgdrempels weg. We staan in voor vervoer, opvang, een opgemaakt bed en alles wat nodig is om van de vakantie een onvergetelijke ervaring te maken.

Op daguitstap 
of groepsdaguitstap
in Vlaanderen

Een dagje naar een pretpark, een museum of de dierentuin is voor veel mensen in armoede geen optie. Zelfs aan het sociaal tarief via Iedereen Verdient Vakantie is zo’n uitstap voor velen nog te duur.
Met de ingezamelde giften betalen wij de tickets. Ook het vervoer van en naar de bestemming wordt betaald. En wie vertrekt, krijgt ook nog wat geld mee voor eten en kleine uitgaven ter plaatse. Denk maar aan een ritje op de leukste attractie die extra te betalen is. Of gewoon een ijsje voor heel het gezin!

Op een meerdaagse vakantie in Vlaanderen

Een vakantie met overnachting met het gezin of in goed gezelschap is voor velen een onrealistische droom. Er zijn heel wat toeristische aanbieders die een korting aanbieden, maar soms is die korting niet genoeg.

Met de ingezamelde giften betalen wij niet alleen het verblijf, maar ook het vervoer, eten en kosten ter plaatse voor leuke vakantie-ervaringen.

Wat doen we zelf nog extra bovenop je gift?

Eerstelijnswerkers ondersteunen

Een vakantie mogelijk maken is maatwerk. We ondersteunen onze toeleiders die dicht bij gezinnen in armoede staan met tips, handvaten, coaching en een helpdesk. Zij krijgen inzichten op de meest voorkomende vakantie-drempels en maken kennis met de werking, criteria en procesondersteuning van het Fonds.
Hùn engagement is helemaal op vrijwillige basis.

Elke vakantieganger
persoonlijk bijstaan

Onze toeleiders of "Fonzies" (= buddy-begeleiders) zijn altijd vrijwillige en vertrouwde eerstelijnswerkers die dicht bij de mensen of gezinnen in armoede staan. Ze zijn verbonden aan een sociale organisatie en zeer betrokken. Ze ondersteunen een gezin van bij de voorbereiding van de vakantie tot de nabespreking. Ze helpen vooral een oplossing zoeken voor de persoonlijke vakantiedrempels.

Mee gaan

Soms is meegaan de enige manier om mensen die nog nooit eerder op meerdaagse vakantie gingen, een zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Dat is niet standaard zo, maar wanneer een Fonzie bij uitzondering vrijwillig mee gaat op vakantie omdat er anders gewoon geen vakantie mogelijk is, dan zal het Fonds ook die vakantiekosten mee ondersteunen.

Welke impact heeft mijn bijdrage?

Met jouw bijdrage maak je impact die véél verder gaat dan dat ene vakantiemoment. 

Want een zorgeloze vakantie zindert lang na, zo blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Even alle zorgen op pauze kunnen zetten & plaats kunnen maken voor rust in het hoofd: dat is onbetaalbaar.

Die ene vakantie zal de armoede niet oplossen, maar kan een heel gezin wel nieuwe moed & veerkracht schenken om de dagelijkse beslommeringen weer beter aan te kunnen. En de kinderen hebben eindelijk ook iets te vertellen op school.

2,5€

Een bolletje ijs

op de zeedijk

17€

Een 10-rittenkaart voor de kusttram
Of twee kindertickets voor een waterpret-zwembad

52€

Twee inkomtickets voor een pretpark

95€

Eén nacht een appartement aan zee voor een gezin van 6-8 personen

160€


1 weekend vakantiestudio voor een alleenstaande ouder met een kind

Hoe komt het geld bij de juiste mensen terecht?

Doelgroepgarantie van de sociale organisaties & Fonzies

We werken met ervaren tussenpersonen en organisaties die dichtbij mensen in armoede staan en met ons samenwerken. We noemen hen Fonzies. Het gaat om eerstelijnswerkers en vrijwilligers van erkende sociale organisaties in de welzijnssector, zoals een CAW, OCMW, Welzijnsschakel, Rap op Stap-kantoor of erkende vereniging die voor armen werkt.
Zij gaan na of iemand voldoet aan de armoedecriteria en de specifieke Fondscriteria.

Samen met hen richten we ons op mensen en gezinnen uit hun directe omgeving die in armoede leven en al jaren geen gebruik konden maken van het aanbod van ledereen Verdient Vakantie, omdat dat
voor hen nog te duur is. De toeleiders (of Fonzies) kennen niet alleen die mensen, maar ook hun gezinscontext en drempels. Het zijn zíj die mensen kunnen aanmelden voor een daguitstap of vakantie.
De procesondersteuner van het Fonds helpt hen daarbij.

Dankzij de financiële steun van het Fonds én de persoonlijke aanpak met begeleiding van de Fonzie als vertrouwensbuddy kan zo'n gezin ook eens zorgeloos erop uit. 

Maak mee
balloon
het verschil

Schenk een stukje vakantie aan wie nooit op vakantie kan...

Je gift gaat naar een uitstap of vakantie voor een kwetsbare persoon of gezin in armoede die anders niet met vakantie kan.

Elke bijdrage telt, klein of groot.
Bedankt voor je steun!