100% van je gift gaat naar een uitstap of vakantie

100% van alle giften gaat naar een daguitstap of vakantie in Vlaanderen voor mensen in armoede in de meest kwetsbare situaties. Dat is een belofte! We kunnen dat garanderen omdat onze werkingskosten worden gedragen door vaste partners en sponsors.

Drempels wegnemen

Er zijn veel vragen, veel drempels die mensen in armoede ervan weerhouden om te vertrekken. Hoe geraak ik ter plaatse? Hoe krijg ik mijn bagage mee? Wat met de huisdieren? Gaan de kinderen zich daar niet vervelen? Wat zeg ik aan het onthaal als ik aankom?
Met de ingezamelde giften nemen we ook materiële of zorgdrempels weg. We staan in voor vervoer, opvang, en alles wat nodig is om van de vakantie een onvergetelijke ervaring te maken.

Op daguitstap in Vlaanderen

Een dagje naar een pretpark, een museum of de dierentuin is voor veel mensen in armoede geen optie. Zelfs aan het sociaal tarief via Iedereen Verdient Vakantie is zo’n uitstap voor velen nog te duur.
Met de ingezamelde giften betalen wij de tickets. Ook het vervoer van en naar de bestemming wordt betaald. En wie vertrekt, krijgt ook nog wat geld mee voor eten en kleine uitgaven ter plaatse.

Op een meerdaagse vakantie in Vlaanderen

Een vakantie met overnachting met het gezin of in goed gezelschap is voor velen een onrealistische droom. Er zijn heel wat toeristische aanbieders die een korting aanbieden, maar soms is die korting niet genoeg.
Met de ingezamelde giften betalen wij niet alleen het verblijf, maar ook het vervoer, eten en kosten ter plaatse voor leuke vakantie-ervaringen.

Wat doen we zelf nog extra bovenop je gift?

Eerstelijnswerkers ondersteunen

Een vakantie mogelijk maken is maatwerk. We ondersteunen mensen die dicht bij gezinnen in armoede staan met info, vorming, coaching en intervisie. Zij krijgen inzichten op de meest voorkomende vakantie-drempels en maken kennis met de werking, criteria en procesondersteuning van het Fonds.
Hun engagement is helemaal op vrijwillige basis.

Elke vakantieganger
persoonlijk bijstaan

Onze "Fonzies" (= buddy-begeleiders) zijn altijd vrijwillige en vertrouwde eerstelijnswerkers die dicht bij de mensen of gezinnen in armoede staan. Ze zijn verbonden aan een sociale organisatie en zeer betrokken. Ze ondersteunen een gezin van bij de voorbereiding van de vakantie tot de nabespreking. Ze helpen vooral een oplossing zoeken voor de persoonlijke vakantiedrempels.

Mee gaan

Soms is meegaan de enige manier om mensen die nog nooit eerder op meerdaagse vakantie gingen, een zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Dat is niet standaard zo, maar wanneer een Fonzie bij uitzondering vrijwillig mee gaat op vakantie omdat er anders gewoon geen vakantie mogelijk is, dan zal het Fonds ook die vakantiekosten mee ondersteunen.

Welke impact heeft mijn bijdrage?

Met jouw bijdrage maak je impact die véél verder gaat dan dat ene vakantiemoment. 
Want een zorgeloze vakantie zindert lang na, zo blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Even alle zorgen op pauze kunnen zetten & plaats kunnen maken voor rust in het hoofd: dat is onbetaalbaar.

Die ene vakantie zal de armoede niet oplossen, maar kan een heel gezin wel nieuwe moed & veerkracht schenken om de dagelijkse beslommeringen weer beter aan te kunnen. En de kinderen hebben eindelijk ook iets te vertellen op school.

2,5€

Een bolletje ijs
op de zeedijk

15€

Een kinderticket voor een waterpret-zwembad

52€

Twee inkomtickets voor een pretpark

95€

Eén nacht een appartement aan zee voor een gezin van 6-8 personen

130€

Een weekend aan zee voor een alleenstaande ouder met een kind

Hoe komt het geld bij de juiste mensen terecht?

Doelgroepgarantie van de sociale organisaties & Fonzies

We werken met ervaren tussenpersonen en organisaties die dichtbij mensen in armoede staan en met ons samenwerken. We noemen hen Fonzies. Het gaat om eerstelijnswerkers en vrijwilligers van erkende sociale organisaties in de welzijnssector of van Rap op Stap-kantoren, zoals een CAW, OCMW, Welzijnsschakel of erkende vereniging die voor armen werkt.
Zij gaan na of iemand voldoet aan de armoedecriteria en de specifieke Fondscriteria.

Samen met hen richten we ons op mensen en gezinnen uit hun directe omgeving die in armoede leven en al jaren geen gebruik konden maken van het aanbod van ledereen Verdient Vakantie, omdat dat
voor hen nog te duur is. De Fonzies kennen niet alleen die mensen, maar ook hun gezinscontext en drempels. Het zijn de Fonzies die mensen kunnen aanmelden voor een daguitstap of vakantie.
De procesondersteuners van het Fonds helpen hen daarbij.

Dankzij de financiële steun van het Fonds én de persoonlijke aanpak met begeleiding van de Fonzie als vertrouwensbuddy kan zo'n gezin nu ook eens erop uit. 

Maak mee
balloon
het verschil

Schenk een stukje vakantie aan wie nooit op vakantie kan...

100% van je gift gaat naar een uitstap of vakantie voor een kwetsbare persoon of gezin in armoede die anders niet met vakantie kan. Dat is een belofte!
We kunnen dat garanderen omdat we mogen rekenen op de steun van vaste partners en sponsors voor onze werkingskosten.

Elke bijdrage telt, klein of groot.
Bedankt voor je steun!