We moesten huilen omdat het voorbij was
— 
Bjorn & Cindy
Het verhaal van Bjorn en Cindy

In gesprek met Bjorn & Cindy

"Op Akindo maakten we onze allereerste gezinsvakantie mee", zegt Cindy verlegen. Cindy vertelt hoe ze er lang over deed om zich te laten overtuigen om op vakantie te gaan. Door haar angststoornis is het voor haar erg moeilijk om zich in nieuwe situaties te begeven met mensen die ze niet kent.

Zoontje met autisme

"Ook is het niet gemakkelijk met ons zoontje", vult haar man Bjorn aan. De zevenjarige Bently heeft autisme en lijdt aan epilepsie. "Hij kan niet goed tegen de drukte", vertelt Cindy. Ze legt uit dat ze voor Bently een speciaal aangepaste buggy met koptelefoon hebben aangeschaft, om het geluid van de omgeving te dempen. "Als het teveel voor hem wordt, verliest Bently zichzelf en begint hij luid te roepen." Dat maakt het niet evident voor Cindy en Bjorn om met hun zoon op uitstap te gaan.

Schatten van monitoren

Cindy en Bjorn herinneren zich een ontroerend moment van tijdens die vakantie. Een van de monitoren van Akindo ontwikkelde al snel een bijzondere band met Bently. Op een dag had die moni een app uitgezocht, speciaal voor hun zoontje. "Ze bracht haar tablet mee van thuis en had met haar eigen centen een app voor Bently gekocht. Het was een app om te puzzelen, hij was er dol op. Daardoor konden we ook eens met z’n tweeën een wandeling maken."

"Toen we terug naar huis vertrokken moesten we allebei huilen. Omdat het voorbij was en omdat we zo hadden genoten met ons drie."

 

balloon
Wil jij ook het verschil maken voor iemand zoals Bjorn & Cindy