Je verlegt grenzen, en het is heerlijk om later op die positieve ervaringen terug te kijken
— 
Loida

In gesprek met Loida

Nog maar een paar jaar geleden werd Loida na enkele intense jaren weduwe. Sindsdien bouwt ze samen met haar zoontje Alexander aan een nieuw leven. Vrije tijd en vakantie kunnen daarbij voor de broodnodige momenten van herbronning zorgen. In Bungalowpark Molenheide in Houthalen-Helchteren kwamen moeder en zoon tot rust en ging de wereld opnieuw voor hen open.

Even nood aan een andere plek

"Thuis was voor mij de laatste jaren een plek van zware emoties en problemen", vertelt Loida. "Mijn man is zes jaar lang ziek geweest en is vorig jaar overleden. Toen hij stierf, besefte ik dat zowel mijn zoontje Alexander (8) als ikzelf er nood aan hadden om er eens tussenuit te zijn. Met mijn man was ik vroeger wel eens naar Luxemburg, Frankrijk en de zee geweest. Maar sinds zijn ziekte kwam ik eigenlijk niet meer buiten, behalve dan voor praktische dingen als boodschappen doen. Ik wist dat ik even tijd nodig had op een andere plek, om tot rust te komen en mezelf terug te vinden."

Dingen doen die je thuis niet durft

"Mijn zoon Alexander is een gevoelig kind en heeft het vaak moeilijk om aansluiting te vinden bij andere kinderen. In vakantiepark Molenheide kwam hij tot rust. Hij heeft er zelfs leren fietsen. Bij ons in de stad is hij daar bang voor. Het verkeer is druk en er is weinig oefenruimte. In Limburg waren die rust en ruimte er wel. Zo’n weekje weg is ideaal om dingen te doen die je thuis niet durft of die er niet van komen. Je verlegt grenzen, en het is heerlijk om later op die positieve ervaringen terug te kijken." 

balloon
Wil jij ook het verschil maken voor iemand zoals Loida