Klik: zo klinkt het als je op de uit-knop van een druk hoofd duwt.
— 
Marina
Het verhaal van Marina

In gesprek met Marina

"Op vakantie gaan betekent opnieuw moed vinden",  zegt Marina. "Als je ’t moeilijk hebt, dan word je af en toe  crazy van alles wat er in je hoofd omgaat. Tijdens een uitstap kan je die knop eens uitzetten. Klik. En daarna kan je er terug tegenaan."

Een weduwe met een leefloon

"Als je ’t financieel lastig hebt, dan heb je al zoveel oplossingen te bedenken. Kleding, voeding, zorgen over de toekomst..." Ze weet hoe het voelt. In 1999 werd Marina weduwe en moest ze zien rond te komen van een leefloon. "Ja, natuurlijk wilde ik vroeger ook wel eens op reis, maar ik wist echt niet hoe ik dat voor mekaar kon krijgen."

Vijf minuten pauze

"Kijk, als je in de problemen zit, dan wil je het liefst van al heel even je verstand kunnen afzetten. Eens vijf minuten nergens aan denken. Knop uit en wég van de miserie." Dat is wat een vakantie of een daguitstap kan doen: mensen de kans geven de uit-knop van hun drukke hoofd in te drukken. Om weer nieuwe energie te vinden. Marina: "Zo werkt het: als je dan weer thuis komt, dan is er nieuwe moed. Dan gaat het even beter."

balloon
Wil jij ook het verschil maken voor iemand zoals Marina