Hiermee houden wij ons 51 weken per jaar recht
— 
Sanne
De kinderen van Sanne samen met mama op vakantie aan zee

In gesprek met Sanne Gys

Voor alleenstaande moeder Sanne Gys (47) uit Kontich is met vakantie gaan allesbehalve vanzelfsprekend. Vorig jaar kon ze toch met haar twee kinderen Matteo (8) en Olivia (7) een weekje naar zee. "Hiermee houden wij ons 51 weken lang recht."

Dankbaar voor kleine dingen

"Even niet alleen maar mama zijn, maar gewoon echt Sanne", vertelt ze. "Ik kan tijdens de vakantie zelf toffe dingen doen met leeftijdsgenoten. Een avondje bingo bijvoorbeeld."

Sanne zegt dankbaar te zijn voor dit soort ‘kleine’ dingen. "Omdat ik geen babysit kan betalen, heb ik in het normale leven weinig ruimte voor sociale bezigheden. De wereld van een alleenstaande moeder is soms echt heel klein en het is fijn om eens met anderen te kunnen praten."

Al zo vaak ‘nee’ zeggen

"Op het vakantieverblijf zijn er ook de nodige activiteiten, voorzieningen en structuur voor de kinderen zodat ik ook eens kan ademen." Voor Sanne komen haar kinderen wel altijd op de eerste plaats. "Ik moet al zo vaak ‘nee’ zeggen, maar op deze manier kunnen Matteo en Olivia een weekje echt genieten, plezier maken en eten wat ze lekker vinden. En in september kunnen ze in de klas vertellen dat ze ook met vakantie geweest zijn." 

balloon
Wil jij ook het verschil maken voor iemand zoals Sanne