Hoe help ik iemand op vakantie?  >>  Word Fonzie!

Door ons erkende "Fonzies" en Fonzie-organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een daguitstap of een vakantie. Lees hier voor wie dat kan.

Wat zijn Fonzies?
Fonzies zijn eerstelijnswerkers of vrijwilligers die verbonden zijn aan een Rap op Stap-kantoor of sociale organisatie. Zij hebben een vorming gevolgd van het Fonds. Net zoals Fonzie-organisaties staan zij middenin het werkveld van mensen in armoede. Ze kennen de gezinnen en hun context persoonlijk goed. Bij een vakantiewens bieden zij warme begeleiding op maat. Ze doen dat helemaal op vrijwillige basis. Door persoonlijke vakantiedrempels samen te helpen verlagen, kunnen zij mensen uit de doelgroep toeleiden naar een daguitstap of vakantie met de steun van het Fonds. 

Fonzie-organisaties
Elke sociale organisatie uit het netwerk van Iedereen Verdient Vakantie kan een Fonzie-organisatie worden. Dat kan al na een info- of vormingsmoment voor eerstelijnswerkers over doelgroep, criteria en voorwaarden. Het gaat om meer dan 1800 organisaties in Vlaanderen. 

Hoe word je Fonzie?

Een sociale organisatie kan een infomoment aanvragen bij het Fonds. Een van onze procesondersteuners komt graag ter plaatse de voorwaarden en modaliteiten toelichten aan maatschappelijk werkers, gezinsbegeleiders, contextbegeleiders enz.. om steun aan te vragen bij het Fonds voor een daguitstap of vakantie voor een persoon of gezin in armoede. 

Een sociale organisatie of Rap op Stap-kantoor kan daarnaast ook vrijwilligers inschrijven voor een (gratis) vorming bij het Fonds. Die vindt enkele keren per jaar plaats. Iedereen Verdient Vakantie verzorgt de vorming samen met het Netwerk tegen Armoede. De vorming biedt inzicht in de specifieke doelgroep van het Fonds, in allerlei vakantiedrempels, in de criteria en aanvraagprocedure en ook in de uitgebreide ondersteuning en coaching van de Fonzies.

 

Wil je graag zelf een actie op touw zetten? 

Schenk het ingezamelde geld als steun in het Fonds.
Je schenkt zo een stukje vakantie aan iemand die anders niet met vakantie kan!

Het is eenvoudiger dan je denkt!

Kies een actie uit de reeks, of beter nog: bedenk zelf een leuke challenge!
De mogelijkheden zijn oneindig, voor jong en oud:
een sportieve uitdaging, een quiz of spaghetti-avond, een fuif of klassieke wafelbak, een breimarthon of een optreden, een vriendenfeest of verjaardagsverrassing, alles is mogelijk.

Of laat je inspireren…

VVI stripes left
en schiet in actie!
VVI stripes right

Motiveer vrienden of collega's

Motiveer vrienden of collega's

Verras je eigen vrienden, familie, klasgenoten, buren of collega’s met een toffe uitdaging. Al eens gedacht om een speciale 'marathon' te organiseren? Denk maar aan breien, zingen, voorlezen, bakken, petanque...Wat je ook kiest: met de opbrengst draag je bij aan de vakantie van een gezin in armoede.

Ga een sportieve uitdaging aan

Ga een sportieve uitdaging aan

Sportief én solidair? Bedenk een challenge voor jezelf of je vrienden, je team, je vereniging...en laat je sponsoren. Of fiets, loop, voetbal of sport mee tijdens één van de vele events die  anderen organiseren. Zo zamel je geld in voor een uitstap of vakantie voor de meest kwetsbare mensen in armoede.

Heb je iets te vieren?

Heb je iets te vieren?

Iets georganiseerd om je verjaardag, jubileum, pensioen of de geboorte van je (klein)kind te vieren? Daar hoort een origineel & solidair cadeau bij. Vraag aan je vrienden en familie om een gift te doen voor ons solidariteitsfonds. Zo schenk je een stukje vakantie aan een kwetsbaar gezin dat anders nooit op vakantie kan.

Organiseer een ludieke activiteit

Organiseer een ludieke activiteit

Op weekend met een groep vrienden? Op citytrip met vriendinnen? Koppel er een extra uitdaging aan! Steek bijvoorbeeld een zoektocht in elkaar, maak een quiz over de vakantiebestemming, oefen je kunsten als straatmuzikant, wees creatief met lokale gerechten... en maak er meteen een challenge van.

Hoe maak ik eenvoudig een actie aan?

1. Kies wat je wil doen
 

2. Log in
     of:  Maak een
 account aan (=alleen de eerste keer)

3. Geef de titel van je actie in
+
een leuke foto
en wat uitleg

4. Stuur de link van je actie
naar je vrienden,
team of familie
en
zamel geld in