Hoe help ik iemand op groepsdaguitstap? 
 >>  Teken in op de oproep Groepsdaguitstappen 2024!

Erkende sociale organisaties bij Iedereen Verdient Vakantie (Vlaamse overheid) kunnen een aanvraag indienen voor een daguitstap in kleine groep in de lente of zomer van 2024.

CONCEPT
Een daguitstap in kleine groep en met warme, vertrouwde begeleiding (dus zonder overnachting), is de meest laagdrempelige vorm van "vakantie". Het Fonds wil met haar project groepsdaguitstappen precies die doelgroep bereiken die nog altijd veel drempels ervaart naast de financiële drempel. 

Vandaar: kleine groep van max. 15p. + min. 1-2 begeleiders die hun context en drempels kennen en helpen verlagen.

Concrete voorwaarden en modaliteiten: zie details van de oproep.

op groepsuitstap naar Walibi

Hoe help ik iemand op gezinsdaguitstap of gezinsvakantie?  
>>  Word Fonzie!

Door ons erkende "Fonzies" kunnen een aanvraag indienen voor een daguitstap of een vakantie.
Lees hier voor wie dat kan.

Wat zijn Fonzies?
Fonzies zijn eerstelijnswerkers of vrijwilligers die verbonden zijn aan een sociale organisatie of een Rap op Stap-kantoor. Zij staan middenin het werkveld van mensen in armoede. Ze kennen de gezinnen en hun context persoonlijk goed. Bij een vakantiewens bieden zij warme begeleiding op maat. Ze doen dat helemaal op vrijwillige basis. Door persoonlijke vakantiedrempels samen te helpen verlagen, kunnen zij mensen uit de doelgroep toeleiden naar een daguitstap of vakantie met de steun van het Fonds. 

Elke sociale organisatie uit het netwerk van Iedereen Verdient Vakantie kan een of meerdere Fonzies hebben. Dat kan al na een infosessie over doelgroep, criteria en voorwaarden. Het gaat om meer dan 1800 organisaties in Vlaanderen.

Hoe word je Fonzie?

Als professionele eerstelijnswerker van een sociale organisatie kan je:
-  een online infosessie van anderhalf uur volgen bij het Fonds.
-  een infomoment ter plaatse aanvragen bij jouw sociale organisatie. Onze procesondersteuner Danielle komt dan graag ter plaatse de voorwaarden en modaliteiten toelichten aan maatschappelijk werkers, gezinsbegeleiders, contextbegeleiders enz.. om steun aan te vragen bij het Fonds voor een daguitstap of vakantie voor een persoon of gezin in armoede. 

De eerstvolgende infosessie staat gepland op: 
        dinsdag 28 mei 2024, 13u - 14:30u
 Enkel op inschrijving.

     SCHRIJF JE IN

We willen natuurlijk ook onze toeleiders aanmoedigen om in 2024 een kosteloze groepsdaguitstap te organiseren voor de doelgroep! 

Meer info nodig? Neem contact met ons voor meer info: Danielle Vandenborre, 0472 93 50 49 of danielle.vandenborre@vakantievooriedereen.be

 

Wil je graag zelf een actie op touw zetten? 

Schenk het ingezamelde geld als steun in het Fonds.
Je schenkt zo een stukje vakantie aan iemand die anders niet met vakantie kan!

Het is eenvoudiger dan je denkt!

Kies een actie uit de reeks, of beter nog: bedenk zelf een leuke challenge!
De mogelijkheden zijn oneindig, voor jong en oud:
een sportieve uitdaging, een quiz of spaghetti-avond, een fuif of klassieke wafelbak, een breimarthon of een optreden, een vriendenfeest of verjaardagsverrassing, alles is mogelijk.

Zet je actie in de kijker op onze website: maak je eigen actiepagina en gebruik onze beveiligde betaalopties. 

Of laat je inspireren…

VVI stripes left

en schiet in actie!

VVI stripes right

Motiveer vrienden of collega's

Motiveer vrienden of collega's

Verras je eigen vrienden, familie, klasgenoten, buren of collega’s met een toffe uitdaging. Al eens gedacht om een speciale 'marathon' te organiseren? Denk maar aan breien, zingen, voorlezen, bakken, petanque...Wat je ook kiest: met de opbrengst draag je bij aan de vakantie van een gezin in armoede.

Ga een sportieve uitdaging aan

Ga een sportieve uitdaging aan

Sportief én solidair? Bedenk een challenge voor jezelf of je vrienden, je team, je vereniging...en laat je sponsoren. Of fiets, loop, voetbal of sport mee tijdens één van de vele events die  anderen organiseren. Zo zamel je geld in voor een uitstap of vakantie voor de meest kwetsbare mensen in armoede.

Heb je iets te vieren?

Heb je iets te vieren?

Iets georganiseerd om je verjaardag, jubileum, pensioen of de geboorte van je (klein)kind te vieren? Daar hoort een origineel & solidair cadeau bij. Vraag aan je vrienden en familie om een gift te doen voor ons solidariteitsfonds. Zo schenk je een stukje vakantie aan een kwetsbaar gezin dat anders nooit op vakantie kan.

Organiseer een ludieke activiteit

Organiseer een ludieke activiteit

Op weekend met een groep vrienden? Op citytrip met vriendinnen? Koppel er een extra uitdaging aan! Steek bijvoorbeeld een zoektocht in elkaar, maak een quiz over de vakantiebestemming, oefen je kunsten als straatmuzikant, wees creatief met lokale gerechten... en maak er meteen een challenge van.

Hoe maak ik eenvoudig een actie aan?

1. Kies wat je wil doen
 

2. Log in
    

of: 

Maak een
 account aan

(=alleen 
    de eerste keer)

3. Geef de titel van je actie in
+
een leuke foto
en wat uitleg

4. Stuur de link van je actie
naar je vrienden,
team of familie
en
zamel geld in